ΜΟΔΑ

Διάρρηξη κληρονόμου του Louis Vuitton στο Παρίσι

LOUIS

Το σπίτι ενός κληρονόμου της αυτοκρατορίας πολυτελείας Louis Vuitton στο Παρίσι διαρρήχθηκε το Σαββατοκύριακο, δήλωσαν πηγές κοντά στην υπόθεση τη Δευτέρα, με τους κλέφτες να παίρνουν ρολόγια, κοσμήματα και τσάντες υψηλής ποιότητας. Ο Benoit-Louis Vuitton, απόγονος έκτης γενιάς του ιδρυτή του οίκου μόδας, ζει στην πανέμορφη έβδομη συνοικία της πρωτεύουσας κοντά στο στρατιωτικό μουσείο Invalides.

Η ακριβής αξία των κομματιών που ελήφθησαν εξακολουθούσε να αξιολογείται, αλλά αξίζουν τουλάχιστον αρκετές εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ (δολάρια), ανέφεραν οι πηγές. Έρευνα βρίσκεται σε εξέλιξη, ανακοίνωσε η εισαγγελία του Παρισιού, με τη μονάδα κατά των συμμοριών της πρωτεύουσας να χειρίζεται την υπόθεση.

Ο ιστότοπος Actu17, ο οποίος πρώτος έκανε την είδηση, έβαλε την αξία του μπόνους σε πολλά εκατομμύρια ευρώ. Η διάρρηξη συνέβη τη νύχτα της Κυριακής προς τη Δευτέρα, όταν το διαμέρισμα ήταν άδειο, είπε, προσθέτοντας ότι ορισμένες από τις τσάντες που κατασχέθηκαν ήταν «πρωτότυπα τεράστιας αξίας».

Ο Louis Vuitton, ο οποίος ίδρυσε το ομώνυμο πολυτελές σπίτι του το 1854 φτιάχνοντας μπαούλα, πέθανε σε ηλικία 70 ετών το 1892. Το 1987, η εταιρεία συγχωνεύθηκε με τον κατασκευαστή σαμπάνιας Moet et Chandon και τη μάρκα κονιάκ Hennessy για να δημιουργήσουν την LVMH, η οποία είναι πλέον η μεγαλύτερη εταιρεία πολυτελείας στον κόσμο ομαδοποιεί 75 εμπορικά σήματα και απασχολεί 175.000 άτομα.

Οι τσάντες Louis Vuitton, με το διάσημο μονόγραμμα “LV”, είναι από τα πιο γνωστά είδη μόδας στον κόσμο και συχνά αντιγράφονται από παραχαράκτες. Την περασμένη εβδομάδα, ψεύτικες τσάντες Louis Vuitton συγκαταλέγονταν μεταξύ των ατυχημάτων αξίας σχεδόν ενός εκατομμυρίου ευρώ που βρέθηκαν από την αστυνομία σε έφοδο σε ένα μυστικό κατάστημα κοντά στο Παρίσι. Τον Σεπτέμβριο, μια ομάδα ένοπλων ληστών έκλεψε 300 τσάντες Louis Vuitton από έναν υπεργολάβο που εργαζόταν για την εταιρεία, με τη λιανική τους αξία να υπολογίζεται σε αρκετές εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ.

Back to list

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *